Skryté kamery je odvetvie profesionálnej techniky, ktoré získava na popularite. Použitie skrytej kamery môže totiž pomôcť ľahko a rýchlo vyriešiť mnoho nepríjemných situácií vo firemnom aj osobnom živote. Sledovacia kamera pomôže nachytať zlodejov, odhaliť neverného partnera či usvedčiť nečestných zamestnancov. 

Na trhu existuje nespočetne typov špionážnych kamier. Medzi tie najužitočnejšie väčšinou patria špionážne kamery s dlhou výdržou z vlastnej batérie. Preto sme pre vás zostavili rebríček 4 najlepších.

Kamery sme hodnotili na základe nasledujúcich parametrov

  • výdrž batérie
  • maskovanie
  • cena
  • ostatné

1.Secutron UltraLife PIR sensor

Vhodne ukrytá kamera v PIR senzore značky Secutron sa môže pochváliť výdržou až 20 hodín kontinuálneho nahrávania či až 30 dňami v režime detekcie pohybu. PIR senzory poskytujú perfektný úkryt pre minikameru, pretože sú nimi bežne obsadené komerčné priestory.

Secutron UltraLIfe PIR senzor je teda optimálnym produktom pre pozorovanie kancelárií, predajní, skladov či ďalších komerčných priestorov.

Veľkou prednosťou je otočný kĺb, ktorý umožňuje natočiť kameru presne tam kam potrebujete. Perfektné parametre v kombinácii s veľmi priaznivou cenou robia z tohto produktu víťaza.

2.LawMate PV-TM10 - meteostanice s kamerou

Druhé miesto obsadila meteostanica s kamerou PV-TM10 od známeho Taiwanského výrobcu špionážnej techniky LawMate. Sledovacia kamera je dodávaná so stojanom, ktorý je možné položiť na stôl, ale aj úchytom na stenu. Kamufláž je veľmi podarená a cenovka nie je vôbec zlá.

Čo sa týka výdrže je meteostanica LawMate PV-TM10 s hodnotami 5 dní PIR mód či 5 hodín záznamu skôr na chvoste. 

Ovládanie kamery je veľmi intuitívne. Niektorí zákazníci sa však pri tomto produkte sťažujú na zle riešenú náväznosť záznamu. Po ukončení jednej sekvencie sa totiž meteostanica prepne do PIR stand-by módu aj v prípade, že je stále detekovaný pohyb. Než sa nahrávanie opäť spustí môže dôjsť k 5 - 7 sekundovým výpadkom medzi jednotlivými záznamami. 

3. SleuthGear Extreme Life Smoke Detector

Technicky veľmi vyspelá špionážna kamera s úctyhodnými parametrami výdrže 20 hodín nahrávania / 30 dni stand-by. Kamufláž v senzore dymu umožňuje ľahké použitie v ľubovolných komerčných priestoroch. Podľa nášho názoru ale kamufláž nie je tak praktická ako PIR senzor, pretože dymový senzor môže byť občas tažké nainštalovať tak, aby snímal to, čo potrebujeme.

Kvôli cene, ktorá je značne vyššia než u konkurenčných produktov a ovládaniu, ktoré sa bežným uživateľom môže javiť zložité, obsadila táto skrytá kamera až tretie miesto. 

4. Kamera v podstavci

Zaujímavý náčrt minikamery ukrytej v podstavci z dymového skla. Použitím dymového skla je docielené, že bolo možné použiť HD kameru so širokouhlým objektívom. Dymové sklo zároveň schováva výkonný IR prísvit. Doba výdrže je 30 dní stand-by / 20 hodín nahrávania.

Kamufláž v podstavci umožňuje umiestnenie prakticky do akýchkoľvek indoorových priestorov. Pre použitie v priestoroch, kde sa očakáva obozretnosť je podľa nášho názoru podstavec nevhodný z dôvodu vyčnievajúceho PIR senzoru, ktorý síce pozornosť bežného človeka nijak nepriláka. V prípade osoby, ktorá sa v odbore bezpečnostných produktov pohybuje však môže PIR senzor znamenať odhalenie. 

Cena produktu je oproti konkurencii pomerne vysoká.