ZLODEJKA OVOCIA ZACHYTENÁ SKRYTOU KAMEROU

Každému sa to určite už niekedy stalo. Rôzne veci (hlavne tie chutné) sa záhadne vyparili z chladničky či nášho kancelárskeho stola. Keď jeden zamestnanec zaregistroval, že mu často zo stola mizne jeho desiata, tak sa rozhodol jednať - nastrčil špionážnu kameru, aby dopadol zlodeja priamo pri čine.

Na výslednom videu je zachytená upratovačka, ako kradne ovocie zo zamestnancovho stola, ktorý sa situáciu rozhodol riešiť netradičnou cestou - nadstavil si ako šetrič obrazovky nápis " I know who you are. Stop stealing my things, or I will report you." - teda "Viem, kto si. Prestaň kradnúť moje veci alebo ťa nahlásim". 

Od tej doby si zamestnanec nadstavil webkameru, aby nahrávala jeho kanceláriu vždy, keď tam nie je prítomný. Podarilo sa mu zaznamenať reakcie kolegov, ktorí šli okolo. Väčšina z nich bola správou pobavená. Nie však upratovačka, ktorá nemala čisté svedomie.

Podľa výskumu NY Post je krádež obedov na pracovisku seriózny problém. Podľa vyplnených ankiet sa s ním stretlo 71% zamestnancov a dokonca 40% zamestnancov priznalo, že taktiež občas kolegom kradnú jedlo!

Ako ukazuje video, tak použitie skrytej kamery môže rôzne "zaáhady" veľmi ľahko objasniť. Nemusí sa jednať len o krádež desiatej, ale aj závažnejšie jednanie.