V súčasnej dobe pokročilých technológií už odpočúvanie mobilu, rovnako ako priestorové odpočúvanie, nie je výsadou špeciálnych štátnych útvarov. Na trhu sú v súčasnej chvíli už komerčne dostupné aplikácie pre odpočúvanie nielen mobilných telefónov Android či iOS, ale i BlackBerry, o ktorom sa stále hovorí ako o bezpečnom smatrphone. Na rozdiel od odpočúvania nasadeného Políciou Slovenskej republiky, je vždy nutné špionážnu aplikáciu nainštalovať do cieľového mobilného telefónu. Vo chvíli, kedy je už aplikácia raz v telefóne nahraná, je v podstate nemožné ju detekovať. Najviac technologicky pokročilé verzie špionážnych softwarov dokonca "prežijú" aj reset na továrne nastavenia. Ohrození sú všetci. Všeobecne platí pravidlo - čím starší mobilný telefón, tým problematickejšie je jeho "napichnutie". 

Mobilné telefóny, ktoré môžme považovať za úplne bezpečné, už pomaly, ale isto miznú zo sveta. Jedná sa napríklad o starú dobrú Nokiu 3310 či iné telefóny bez operačného systému. Prvé mobilné telefóny, ktoré bolo možné komerčným spôsobom odpočúvať prišli spolu s OS Symbian S60. Od tej doby sa už vývoj mobilných telefónov uberal smerom, ktorý možnosti odpočúvania jedine navyšoval.

Čo vlastne komerčné aplikácie na odpočúvanie telefónu dokážu? Potom, čo je telefón nakazený monitorovacou aplikáciou, je možné nad ním získať kompletnú kontrolu. Zďaleka sa nejedná len o odpočúvanie textovej komunikácie - vyspelejšie aplikácie dokážu dokonca aj ukladať každý hovor v .mp3 a odosielať na vzdialený server, kde je možné si ho vypočuť. Ďalšou zaujímavosťou je vzdialená aktivácia mikrofónu, kde sa z telefónu v podsate stáva ploštica, cez ktorú je možné počúvať všetky zvuky v jej okolí. 

Aplikáciu na odpočúvanie mobilu nájdete aj v našej ponuke. Ak sa rozhodnete obstarať si aplikáciu na odpočúvanie mobilu, tak ju vždy používajte v súlade so zákonom.